Skapa bättre laganda med de här tipsen

När det kommer till att skapa starka och bra lag så gäller det att man jobbar väldigt mycket med lagandan. Dels ska alla känna sig delaktiga i laget, dels ska alla känna att de utvecklas och mår bra. I följande inlägg kommer du finna mer information om sådant som kan vara bra att tänka på när man jobbar med att skapa bättre lag. Det finns såklart en del lag som fungerar väldigt bra redan från början, men det finns alltid rum för förbättring. Ju bättre laget fungerar tillsammans, ju bättre kommer laget att spela när det väl gäller. Under en match kan nerverna spöka och då är det viktigt att alla känner varandra utan och innan så att de kan hjälpa till och stötta varandra.

 

Jobba med kommunikation

Det är otroligt viktigt att de som är med i lagen pratar med varandra på ett sätt som gör att det känns bra för alla parter. Det kan handla om vilken ton man har när man pratar med varandra, hur man ber om saker och ting och i slutändan om man är bra på att ge kritik. Då handlar det såklart om att man både måste kunna ge och ta positiv och negativ kritik. Det kan ta tid innan man faktiskt kommer till den punkten, men det är inte omöjligt om man känner sig trygg i situationen.

Skapa kläder och andra prylar som stärker laget

En enkel sak man kan göra är att skaffa Hoodies med tryck på för att laget ska få en starkare sammanhållning. Det finns många olika prylar som man kan välja bland om man vill stärka gemenskapen. Det kan vara kepsar, vattenflaskor eller något helt annat. När alla spelare i laget har likadana tryck, samma färger och modeller på sina kläder blir det lättare för alla att verkligen känna sig som en del av laget, trots att utseendet varierar i övrigt. Det finns mycket inspiration att finna på nätet.

Se till att ni har roligt tillsammans

Det är viktigt att man ser till att ha roligt tillsammans. Om de i laget har en bra energi så kommer de att prestera mycket bättre. Det kan dock vara svårt att veta vad man ska göra för att skapa en trevlig stämning. Något man kan prova är olika aktiviteter. Om det handlar om ett fotbollslag kanske man ska åka och spela paintball eller något liknande någon gång då och då för att bryta de vanliga mönstren som finns.

Jobba med olika övningar

När det kommer till övningar som ska stärka lag så är det viktigt att man använder sig av fantasin. Det finns många olika saker man kan göra och det kan vara bra att variera sig med tiden.

mts_magxp