ESPN The Magazine

De flesta kanske känner igen ESPN som är en samling sportkanaler som distribuerar både tv-program och tidningar. ESPN är bl.a. den organisation som står bakom det berömda X-games i Aspen, Colorado. Tidningens huvudkontor är baserat i Bristol i Connecticut. Den är en relativt ny sporttidning och gavs ut första gången 1998. Dess största konkurrent beräknas vara Sports Illustrated men skillnaden är att det förekommer en mer humoristisk ton och uttryckssätt än i andra tidningar. Man tar alltså sport mer på lek än på blodigt allvar.

Inkluderade sporter

ESPN The magazine fokuserar på en rad sporter men det är framför allt de sporter som anses särskilt populära i USA och Nordamerika. Med detta sagt, kan du alltså läsa om baseball och de stora ligorna, om amerikansk football, om hockey och de stora ligorna som AHL och NHL samt om basket i alla dess former och sporerna inkluderar även juniorligor- och lag.

Men man glömmer heller inte bort amerikanarnas kärlek till NASCAR, vilket varit en del av tidningen under det första decenniet på 2000-talet. Dock omstrukturerades tidningen efter år 2011 och många avdelningar och sektioner togs bort. Det som främst kvarstår nu är The Biz och Zoom.

Body Issue – ESPN:s svar på baddräktsutgåvan

ESPN vill man inte vara sämre än att konkurrera med Sports Illustrated och fresta läsarna med snygga kroppar och baddräkter. Detta nummer heter The Body Issue och är enkelt förklarat ESPN:s svar på the Swimsuit Issue. Denna extra utgåva fick sin start 2009, alltså betydligt senare än Sports Illustrateds exempel. Stora atleter berättar vilka kroppsdelar de är mest nöjda med och fotograferas med dessa i fokus, (ja, förutsatt att det är mer eller mindre barnvänligt, naturligtvis). Detta gör också numret till en roligare variant av baddräktsupplagan som har mer med en sensuell syn på skönhet att göra.

mts_magxp