Muhammad Ali

En av världens mest berömda boxare och idrottsprofiler, är Muhammad Ali. Denne boxare som tog världen med storm mellan åren 1960-1981, var ursprungligen född med namnet Cassius Marcellus Clay Jr. Dock konverterade han till islam och fick på så vis namnet Muhammad Ali. Ali är född i Kentucky, USA och blev världsmästare i tungviktsboxning. Han skapade också hejdlösa rubriker då han vägrade tjänstgöra i Vietnam-kriget. Ali dog 2016 till boxningsvärldens stora sorg.

Clay som han egentligen hette, började boxas redan som barn, vid tolv års ålder. Han blev snabbt uppmärksammad för sin talang och när han sedan blev proffsboxare, var motståndaren ofta beredd på att falla till marken i en knock-out. Clays boxningsintresse uppdagades när han blev bestulen på sin älskade cykel och hans högsta önskan var då att slå tjuven både gul och blå som straff. Men istället för att få ut sina aggressioner via slagsmål, så föreslog polismannen som tagit emot hans anmälan att han istället skulle satsa på boxning istället. Alis framgångar kan alla boxnings-fans alltså tacka en vänlig och omtänksam polisman för.

Störst, bäst och vackrast

Muhammad Ali eller Clay i dåtid, var en mycket provokativ person som visste att han var duktig på att slåss. Han blev inte direkt känd för att vara en ödmjuk person utan såg sig själv som en gud i boxningsringen. Något som han också uppmärksammades för är hans spådomar i vilken rond som motståndaren skulle slås till golvet och konstigt nog fick han rätt flertalet gånger. 1967 kom dock ett bakslag och Ali stängdes av på grund av sin ovilja att delat i Vietnam-kriget. Han stängdes av i fem år, något som först blev en fängelsedom och 10 000 dollar i böter och slutade i förmildrande.

mts_magxp