X Games

Man kan säga att X Games är ett alternativ till OS. X Games anordnas av ESPN som är en amerikansk samling kanaler som både inkluderar tv-program och tidningen ESPN The Magazine. Alla har med sport att göra. Det som X games fokuserar på är de extrema sporterna som snowboard, skateboard och motocross och det är actionfyllt värre när tävlingarna sätter igång. Även här är själva stämningen viktig och en rad artister uppträder innan och under evenemanget.

X Games är egentligen inte så gammalt utan hölls första gången 1995 som sommartävlingar i Rhode Island. Men 1997 började man med vintersporterna och då flyttades den delen till Aspen. Man har försökt lägga X Games på flera olika platser i världen, bland andra Europa och Sydamerika. Även i Asien har det funnits en tävling. Bland annat anordnades X Games i Oslo 2016 och 2017 samt i maj 2018.

Spelen hålls varje år i januari när det gäller vintersporterna och under 2018 kommer även X Games sommartävlingarna att hållas för första gången i Australien i oktober. För övrigt hålls sommarspelen i juli. De senaste har gått av stapeln i Minneapolis. Alla dessa evenemang är verkligen en folkfest som tål att upplevas på plats.

mts_magxp